Kun poikani pelikausi alkoi elokuun puolessavälissä, hän kokeili ensin, mahtuvatko varusteet vielä päälle. Luistimet olivat käyneet pieniksi, mutta viime talvena ulkoluistimiksi ostetut (tarkoituksella silloin halliluistimia hieman isommat) luistimet olivat nyt sopivat sisäjäälle. Viime kauden sisäluistimet siirrettiin siis nyt "poistolaatikkoon" ja ulkoluistimet teroitutettiin; niiden terät olikin jo ostohetkellä muotoiltu hallikäyttöä silmällä pitäen.

(Miksi kahdet luistimet? Siksi että ulkojäillä terät tylsyvät mahdottoman nopeasti, koska jää on erilaista. Niitä saisi joka ulkojääkäynnin jälkeen teroituttamassa. Ja miksi muotoilu? Sitä pitää kysyä viisaammilta, mutta jääkiekkoa varten luistinten terät muotoillaan esim. hieman sen mukaan, mitä paikkaa pelaa.)

Totesimme, että hartiasuoja eli ylävartalon peittävä "rintapanssari" oli käynyt pieneksi, samoin polvisuojat. Lisäksi toinen aluspuku eli hikipuku oli keväällä poistettu käytöstä liian pieneksi käyneenä. Aluspukuja on nyvä olla kaksi turnauksia varten: aamupäivällä hikeentyneen puvun voi jättää koppiin kuivumaan ja vaihtaa iltapäivän peleihin kuivan päälle.

Ostimme siis urheiluvarustekaupasta seuraavat:

- aluspuku eli hikipuku, 14,90 euroa

- rintapanssari (eli hartiasuoja) 39,90 euroa

- polvisuojat 39,90 euroa

- lisäksi poika halusi ostaa yhden kiekon, 1,30 euroa.

Pulitin näistä yhteensä 96 euroa, ja olin tyytyväinen, että poika oli halunnut nimenomaan nämä tietynmerkkiset, mutta halvimmasta päästä olevat vaihtoehdot, eikä ollut vaatinut kalliimpia varusteita, joiden kaupassa myös oli tarjolla: niiden hinta olisi voinut olla kaksin- tai kolminkertainen.

Näillä hankinnoilla siis kausi lähti käyntiin!