Olemme ostaneet varusteita sekä uusina urheilukaupoista että käytettyinä. Varsinkin alussa ostettiin käytettyjä, kun kaikki piti saada kerralla, eikä ollut varmuutta, kuinka kauan lapsen jääkiekkoharrastus kestää. Nyt ei 11-v. juniorille enää kelpaa kuin Bauerin tämän kauden (tai korkeintaan tarjoushintaiset viime kauden) luistimet ja tietynmerkkiset mailat. Mutta esim. kyynär-, polvi- ja hartiasuojiksi voitaisiin kyllä edelleen hankkia käytetyt, kunhan ne ovat ehjät ja siistit.

Mistä bongata joukkueeseen hinkuvalle lapselle kaikki varusteet kerralla? Pääkaupunkiseudulta voin vinkata nämä:

- jäähallien seinillä voi olla myynti-ilmoituksia kuvineen ja puhelinnumeroineen; vaivaa tosin täytyy hieman nähdä, että treffit saadaan tehtyä hallille sovitusta varten, eikä tällä keinolla saa koko varustusta hankittua; hallin ilmoitustaululle voi tietysti laittaa myös oman ilmoituksen

- seuroilla voi olla omia Facebook-kirppiksiä, lisäksi alueellisissa Facebook-yleiskirppisryhmissä myydään toisinaan jääkiekkovarusteitakin; ainakin niitä voi kysellä niistä

- jotkin seurat järjestävät toisinaan erityisiä varustekirpputoreja (mutta näistä voi olla vaikea saada tietoa)

- tunnettu osto- ja myyntiliike Helsingissä on Sturenkadun ja Hämeenkadun risteyksessä oleva Sportti-Divari, jossa myydään monien eri lajien käytettyjä urheiluvarusteita; täältä voi siis saada koko lätkävarustuksen kertaheitolla mukaan kohtuuhintaan; googlaa "Helsingin Sportti-Divari". Vaihdossa voi antaa pois itselle pieniksi tai tarpeettomiksi käyneet urheilukamat, jos heille vain mahtuu ja ko. varusteille on kysyntää (soita ensin). Vain käteinen käy.

- aktiivisesti hoidettu jääkiekkovarusteiden ja luistinten vaihtopiste on EVU:n (Etelä-Vantaan Urheilijat) varustepörssi Myyrmäen 2-hallin yläkerrassa, auki 2 x viikossa 2 tuntia kerrallaan, googlaa "EVU varustepörssi"; EVUn sivulta voi myös ladata  ajantasaisen myynnissä olevien varusteiden listan! Hinnat ovat hyvin edulliset, pieni provisio menee EVUlle välityspalkkiona. Täältäkin voi löytää koko varustuksen kertaheitolla mukaan. Parkkipaikka isolta pihalta löytyy helposti, joten tänne kannattanee ajaa jo kauempaakin Uudeltamaalta. Myyrmäki on Kehä I:n ja Kehä III:n välissä.

HUOM! mailaa ostettaessa muista tarkistaa, onko kyseessä right vai left. Tämä kätisyys on siis eri asia kuin oikea- ja vasenkätisyys. Meidän oikeakätinen poika käyttääkin harvinaisempaa mailaa eli rightia. Right ampuu oikealta ja tällöin oikea käsi on mailan varressa alempana. Lapsi itse voi kokeilla, kuinka hän pitää mailaa luontevasti, niin ei tule erehdyksiä ensimmäistä mailaa hommattaessa.

Jos joku haluaa vinkata hyviä käytettyjen varusteiden ostopaikkoja (muualtakin Suomesta), niin tähän alle voi kommentoida. Olen listannut ylös vain ne, joista minulla on omaa kokemusta.